Site Logotype

Onze Werkwijze

Tijdens een behandeling passen wij vier therapievormen toe die in harmonie samenwerken. Een behandeling heeft een minimale duur van 40 minuten. Hieronder volgt een toelichting op elke therapievorm, wat je tijdens een sessie kunt verwachten, en mogelijke bijwerkingen die zich kunnen voordoen.

Tijdens de behandeling wordt de fotonenlamp eerst 10 minuten op het achterhoofd, het gezicht en de buik gericht. Daarna 10 minuten op een lichaamszone naar keuze, zoals een orgaan of pijnlocatie om het zelfherstellend vermogen te activeren. Een extra lichaamszone behandelen kan bijgeboekt worden.

Voor een optimale opname van wit & rood licht kijk je tijdens de behandeling 2 a 3 keer 10 minuten in de bril om de hersenfuncties te activeren. Afhankelijk van de tijd van de dag bepalen we welke lichtkleur er aangezet wordt. De Lichttherapie bril is ook te huur voor thuisgebruik.

Van de magneetveldtherapie merk je tijdens de behandeling weinig. De applicator is namelijk onder de mat bevestigd en zendt de gehele behandeling een scalair magneetveld uit dat identiek is aan het magneetveld van de aarde. Magneetveldtherapie stimuleert de processen in alle lichaamscellen en de werking van het zenuwstelsel, bloed en lymfestelsel.

Tijdens de behandeling lig je op de Biomat waar 7 soorten edelstenen op zijn belegd; de Red Jasper, Gold Jade, Yellow Agate, Green Aventurine Jade, Lapis Lazuli, Blue Chalcedony en de Amethist steen. 

Deze edelstenen fungeren als een energetisch medium en worden opgewarmd door therapeutische warmtegolven die tot wel 12 cm diep het lichaam in gaan. Dit leidt tot totale ontspanning waardoor er een diepe verbinding tussen lichaam en geest ontstaat.

Tijdens de behandeling kun je diverse effecten ervaren zoals tintelingen, warmte of koude waarnemingen, ontspanning, vermoeidheid of juist energiek voelen, emotionele uitingen, een tijdelijke toename van de symptomen of een directe afname van de bestaande symptomen.

Na de eerste behandeling(en) kun je soms tijdelijke reacties ervaren zoals algehele malaise, vermoeidheid, verhoogde lichaamstemperatuur, rillingen, toename uitscheiding urine en ontlasting, transpireren en toename van één of meerdere symptomen. Deze reacties kun je beschouwen als herstel reacties; het zelfherstellend vermogen is geactiveerd en herstelt de verstoringen in uw gezondheid.

Hierna volgt meestal snel een verbetering van de symptomen, ontspanning, pijnvermindering, energieker voelen, beter slapen en stemmingsverbetering. Vaak is er al na één behandeling een verbetering van uw gezondheid merkbaar. Symptomen uit het verleden kunnen na een aantal behandelingen weer tijdelijk tot uiting komen. Ook dit kun je zien als een reactie die hoort bij het herstelproces.