Site Logotype

Fotonentherapie

Vitaal en gezond door activatie van lichaamscellen.

Fotonentherapie:

Fotonentherapie is een vorm van lichttherapie. Bij deze therapie wordt het lichaam op energetische wijze versterkt dankzij de energie van licht. Het licht bevat als het ware kleine ‘energiepakketjes’ die ons lichaam kan opnemen en vervolgens kan versterken.

Het menselijk lichaam bevat van nature licht in alle lichaamscellen. Elke cel van het lichaam stoot grofweg 100.000 fotons per seconde uit als een van zijn regulieren fysiologische functies. De kwaliteit van de uitstoot varieert naar gelang de gezondheidsconditie van het lichaam. Dat is wetenschappelijk vastgesteld. De lichaamscellen maken zelf licht en gebruiken het voor communicatie met andere cellen. Onze cellen wisselen deze biofotonen uit in de vorm van laserachtig licht.

De biofotonen werken als dragers van informatie en energie, waardoor alle cellen in ons lichaam met elkaar kunnen communiceren en samenhangend kunnen functioneren. Ons hele lichaam heeft biofotonen nodig om gezond te blijven werken.

Het lichaam produceert biofotonen door fotonen uit zonlicht op te nemen. Fotonen worden opgenomen via de ogen, huid en door middel van voeding. In ons lichaam worden ze vervolgens omgezet in biofotonen.

Diverse factoren beperken de productie van biofotonen. Bijvoorbeeld ons klimaat en onze leefstijl binnenshuis, maar ook de kwaliteit van ons eten en drinken. Zo kan er een tekort aan biofotonen in ons lichaam ontstaan, met op den duur mogelijk gezondheidsklachten tot gevolg.

Fotonentherapie vult de biofotonen in het lichaam aan en stimuleert alle lichaamsprocessen die nodig zijn om de gezondheid te herstellen. Het activeert zo het natuurlijk vermogen tot zelfherstel.

Voor de fotonentherapie maken wij gebruik van de Hyper Photon 3D. Dit therapieapparaat produceert licht dat identiek is aan de biofotonen in het lichaam. De behandeling is voor jou heel eenvoudig. Je gaat liggen op je rug of  buik en de lichtlasers doen a.d.h.v. de ingevoerde frequenties hun werk. Onze frequentie invoer is gelijk aan de gebruikte frequenties voor bioresonantie. 

De positieve effecten van Biofotonen-therapie
●    Het zelfherstellend vermogen activeert zich
●    Alle organen gaan beter werken
●    U voelt zich energieker en vitaler
●    Een betere hormonale balans
●    Minder klachten van chronische ziekten
●    Emotionele stoornissen weer onder controle
●    Minder stress en betere slaap. 

Na de behandeling kan de activering van herstelprocessen zich op verschillende manieren uiten. Bijvoorbeeld door een toename van immuunreacties, optimalisatie van de stofwisseling en een verbetering van de mentaal-emotionele conditie.

Het is ook mogelijk dat de klachten tijdelijk iets heviger zullen voelen dan voorheen. Alle reacties kunt u echter beschouwen als genezingsreacties. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam is namelijk geactiveerd en druk bezig om de verstoorde balans te herstellen.

“Biofotonen: het licht in onze cellen.”

Wetenschappers hebben vastgesteld dat alle lichaamscellen licht bevatten en uitzenden. Dat licht heeft de naam biofotonen gekregen: bio betekent leven en foton betekent licht. Biofotonen vormen de energie die alle lichaamscellen nodig hebben om te functioneren en met elkaar te communiceren. Het hele lichaam heeft deze biofotonen, oftewel licht, nodig om gezond en in balans te blijven.

• In het jaar 1922 werd door de Russische medicus, professor Alexander Gurwitsch, voor het eerst bevestigd dat de cellen van alle levende organismen licht afgeven.
• De herstellende werking van zacht infrarood laserlicht wordt sinds 1966 wetenschappelijk onderzocht en aangetoond onder leiding van
Dr E. Mester.
• Apparatuur voor softlasertherapie wordt sinds 1970 wereldwijd toegepast door medische professionals. 
• In 1976 werd door prof. F. A. Popp de aanduiding voor dit licht het woord ‘biofotonen’ voor het eerst gebruikt.
• De therapie met zacht infrarood laserlicht heeft internationaal meerdere namen, zoals: Low Level Laser Therapy, Softlasertherapy, Cold Laser Therapy, Laser Phototherapy, Photontherapy & Photobiomodulation.
• Databanken bevatten inmiddels ruim 4000 publicaties van onderzoeken.

De arts en onderzoeker Dr. Mester kon als eerste bewijzen dat laserlicht de mitochondriën activeert. In bijna alle lichaamscellen zijn mitochondriën te vinden. Het zijn de energiefabrieken van de cel. Eén van hun functies is het maken van energie. Lichtonderzoekers hebben later een directe relatie kunnen vaststellen dat licht voor een directe toename van lichaamskracht, energie, uithoudingsvermogen en stresstolerantie zorgt. Het optimaliseert ook de productie van endorfine, ook wel het gelukshormoon of natuurlijke antibiotica genoemd. Endorfine is direct van invloed op het immuunsysteem. Het licht Stimuleert ook de productie van serotonine, een voorloper van onder andere melatonine. Serotonine heeft veel positieve effecten: het geeft rust en herstelt het lichaam, wat essentieel is voor een optimale gezondheid. Het ondersteunt het hart-en bloedvatenstelsel, beschermt tegen vrije radicalen en versterkt het immuunsysteem. Ook heeft het licht een gunstige werking op ouderdomsverschijnselen en vermindert spanningen.

“De meest natuurlijke bron van licht is de zon.”

Het lichaam kan fotonen niet zelf produceren, maar alleen opnemen via voeding en de natuur:

-Biofotonen uit onbewerkte rauwe voeding:

De meeste fotonen die onze cellen gebruiken zijn afkomstig uit onze voeding. Plantaardige producten, groente en fruit die onbewerkt en onder de zon groeien zouden in theorie voldoende fotonen moeten bieden bij een gevarieerd voedingspatroon. Helaas is dit in de praktijk niet altijd het geval. Het hedendaagse gezondheidsadvies is dat je het beste kunt eten wat je grootmoeder als eten herkent.

-Biofotonen uit zonlicht:

Omdat men tegenwoordig meer binnen zit, krijgen we maar tussen de 50 en 5000 lux lichtintensiteit binnen. Buiten is de lichtintensiteit tussen de 20.000 en 50.000 lux. Onze innovatieve medisch apparatuur straalt 20.000 lux uit. Wat een heel goed alternatief is voor het aanvullen van de biofotonen. Je kunt er ook voor kiezen om regelmatig met zonsopgang of zonsondergang een wandeling in het bos of langs het strand te maken. Het liefst op blote voeten voor contact met de aarde. Via de ogen en huid neem je biofotonen op terwijl je van het uitzicht geniet en de medicinale werking van het gouden licht van de zon opneemt.