Site Logotype

Fotonentherapie

Vitaal en gezond door activatie van lichaamscellen.

Fotonentherapie:

Fotonentherapie is een moderne ontwikkeling binnen de alternatieve geneeskunde. Het is een therapievorm waarbij lichtenergie met behulp van medische laserstralen in de lichaamscellen wordt ingestraald om het biofotonen te kort aan te vullen en het lichaam in zijn totaliteit te stimuleren zichzelf te herstellen. Hierdoor wordt de functie van elke cel geactiveerd, waardoor uiteindelijk de werking van alle organen kan verbeteren en ook grotere lichamelijke systemen zich kunnen herstellen, zoals het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonstelsel. 

Het laserlicht dat wordt gebruikt wordt net als zonlicht opgenomen via de ogen en de huid en vervolgens door lichaamscellen omgezet in biofotonen en onderling verspreid. Biofotonen zijn elementaire lichtdeeltjes in de cellen die via dit licht ultra snel informatie met elkaar uitwisselen. Elke cel van het lichaam stoot grofweg 100.000 fotons per seconde uit als een van zijn regulieren fysiologische functies. De kwaliteit van de uitstoot varieert naar gelang de gezondheidsconditie van het lichaam. 

De werking van Biofotonen:

Ons DNA is een ontvanger en verzender van licht. Het lichaam zendt ook licht uit wat niet met het blote oog te zien is, dit zijn biofotonen. De cellen communiceren via die biofotonen, waarbij deze impulsen zorgen dat alle biochemische processen in de lichaamscellen tot stand kunnen komen. Bij ziekte zijn deze lichtimpulsen dus onderbroken. De werking is gebaseerd op het feit dat alle miljarden cellen in het lichaam van elkaar afhankelijk zijn en met elkaar samenwerken. Wanneer het laserlicht in de cellen binnendringt, activeert het de zwakke cellen tot het zelf herstellend vermogen. Door het bijzondere proces dat van binnenuit in de cellen plaatsvindt, verminderen klachten. 

Wanneer er tekorten ontstaan in de cellen, wordt de communicatie tussen de cellen verstoord. Verstoring in de cellen ontstaan door onder andere langdurige stress, trauma’s, slecht slapen of een ongezonde leef- en lifestyle. Hierdoor verliezen de cellen te veel licht en raken uitgeput. Wanneer de communicatie tussen de cellen slecht verloopt raakt het zelf herstellend vermogen overbelast en ontstaat er een opstapeling van klachten. Tijdens een behandeling van onze gecombineerde therapie vullen we het tekort aan licht in de cellen aan. 

De positieve effecten van Biofotonen-therapie
●    Het zelfherstellend vermogen activeert zich
●    Alle organen gaan beter werken
●    U voelt zich energieker en vitaler
●    Een betere hormonale balans
●    Minder klachten van chronische ziekten
●    Emotionele stoornissen weer onder controle
●    Minder stress en betere slaap. 

Wanneer het tekort in de cellen is aangevuld hersteld het de interne stofwisseling en onderlinge communicatie van alle lichaamscellen, zowel lichamelijk als emotioneel. Fotonentherapie geeft naast alle voordelen ook een energie boost en is geschikt voor zowel volwassen als kinderen van alle leeftijden en kan verlichting bieden bij uiteenlopende gezondheidsklachten.  

Wat zegt de wetenschap:

Wetenschappers hebben vastgesteld dat alle lichaamscellen licht bevatten en uitzenden. Dat licht heeft de naam biofotonen gekregen: bio betekent leven en foton betekent licht. Biofotonen vormen de energie die alle lichaamscellen nodig hebben om te functioneren en met elkaar te communiceren. Het hele lichaam heeft deze biofotonen, oftewel licht, nodig om gezond en in balans te blijven.

• In het jaar 1922 werd door de Russische medicus, professor Alexander Gurwitsch, voor het eerst bevestigd dat de cellen van alle levende organismen licht afgeven.
• De herstellende werking van zacht infrarood laserlicht wordt sinds 1966 wetenschappelijk onderzocht en aangetoond onder leiding van
Dr E. Mester.
• Apparatuur voor softlasertherapie wordt sinds 1970 wereldwijd toegepast door medische professionals. 
• In 1976 werd door prof. F. A. Popp de aanduiding voor dit licht het woord ‘biofotonen’ voor het eerst gebruikt.
• De therapie met zacht infrarood laserlicht heeft internationaal meerdere namen, zoals: Low Level Laser Therapy, Softlasertherapy, Cold Laser Therapy, Laser Phototherapy, Photontherapy & Photobiomodulation.
• Databanken bevatten inmiddels ruim 4000 publicaties van onderzoeken.

voor het eerst bij de wortels van uien vastgesteld.
"Biofotonen: het licht in onze cellen."

De arts en onderzoeker Dr. Mester kon als eerste bewijzen dat laserlicht de mitochondriën activeert. In bijna alle lichaamscellen zijn mitochondriën te vinden. Het zijn de energiefabrieken van de cel. Eén van hun functies is het maken van energie. Lichtonderzoekers hebben later een directe relatie kunnen vaststellen dat licht voor een directe toename van lichaamskracht, energie, uithoudingsvermogen en stresstolerantie zorgt. Het optimaliseert ook de productie van endorfine, ook wel het gelukshormoon of natuurlijke antibiotica genoemd. Endorfine is direct van invloed op het immuunsysteem. Het licht Stimuleert ook de productie van serotonine, een voorloper van onder andere melatonine. Serotonine heeft veel positieve effecten: het geeft rust en herstelt het lichaam, wat essentieel is voor een optimale gezondheid. Het ondersteunt het hart-en bloedvatenstelsel, beschermt tegen vrije radicalen en versterkt het immuunsysteem. Ook heeft het licht een gunstige werking op ouderdomsverschijnselen en vermindert spanningen.

Biofotonen uit de natuur:

Het lichaam kan fotonen niet zelf produceren, maar alleen opnemen via voeding en de natuur:

-Biofotonen uit onbewerkte rauwe voeding:

De meeste fotonen die onze cellen gebruiken zijn afkomstig uit onze voeding. Plantaardige producten, groente en fruit die onbewerkt en onder de zon groeien zouden in theorie voldoende fotonen moeten bieden bij een gevarieerd voedingspatroon. Helaas is dit in de praktijk niet altijd het geval. Het hedendaagse gezondheidsadvies is dat je het beste kunt eten wat je grootmoeder als eten herkent.

"De meest natuurlijke bron van licht is de zon."

-Biofotonen uit zonlicht:

Omdat men tegenwoordig meer binnen zit, krijgen we maar tussen de 50 en 5000 lux lichtintensiteit binnen. Buiten is de lichtintensiteit tussen de 20.000 en 50.000 lux. Onze innovatieve medisch apparatuur straalt 20.000 lux uit. Wat een heel goed alternatief is voor het aanvullen van de biofotonen. Je kunt er ook voor kiezen om regelmatig met zonsopgang of zonsondergang een wandeling in het bos of langs het strand te maken. Het liefst op blote voeten voor contact met de aarde. Via de ogen en huid neem je biofotonen op terwijl je van het uitzicht geniet en de medicinale werking van het gouden licht van de zon opneemt.